Opgelet voor illegale websites


Illegale online kansspelen zijn overal en helaas zeer makkelijk te bereiken. Het is niet altijd duidelijk voor de speler dat hij zich op een illegale kansspelsite bevindt. Operatoren moeten een vergunning bekomen van de Belgische Kansspelcommissie. Kansspelwebsites die niet over deze vergunning beschikken, zijn illegaal. De vergunde websites herken je normaal gezien ook aan hun Belgische domeinnaam.

Het is belangrijk om op legale, en dus vergunde websites te spelen. Deze websites moeten immers aan een aantal strenge normen voldoen waardoor je als speler een grote mate van bescherming geniet. Speel je op illegale gokwebsites, dan geniet je als speler vaak geen enkele bescherming en is de kans veel groter dat je het slachtoffer wordt van bedrog en je niet tijdig gewaarschuwd wordt voor problematisch speelgedrag.

Bovendien zijn niet enkel operatoren die zonder voorafgaande vergunning van de Kansspelcommissie kansspelen exploiteren strafrechtelijk aansprakelijk maar tevens spelers die deelnemen aan een illegaal kansspel zijn strafrechtelijk verantwoordelijk. Spelers die deelnemen aan kansspelen op een website van de zwarte lijst kunnen beboet worden met een straf van 26 euro tot 25.000 euro (vermenigvuldigd met opdeciemen).

Bij twijfel raden we je aan om de lijst van verboden kansspelwebsites te raadplegen.